Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkupizzat kahvipöytään

Pikkupizzat sopivat kahvipöytään. Täytteitä varioimalla saat aikaa kaikille sopivat tarjottavat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 4.5 dl vettä
  • ¾ hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 10,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl oliiviöljyä

päälle:

  • öljyä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tölkki tomaattipyreetä
  • valkosipulia
  • oreganoa tai pizzamaustetta
  • juustoraastetta
  • katkarapuja, kypsää ja maustettua jauhelihaa, tomaattia, paprikakuutioita, mozzarellaa, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa

Valmistusohje

Pikkupizzat kahvipöytään leivotaan näin:

Pikkupizzat kahvipöytään eli minipizzat leivotaan perinteisestä pizzataikinasta. Täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Jos teet pikkupizzat noutopöytään, muista myös gluteeniton vaihtoehto.

  1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, vehnäjauhoja ja öljyä. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja notkeaa. Pyöritä palloksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Kiehauta tomaattimurska ja voimista sen makua tomaattipyreellä ja valkosipulilla.
  3. Jaa taikina 40 osaan, jos teet pikkupizzoja tai kauli siitä kaksi uunipannun kokoista pizzapohjaa. Taputtele pintaan öljyä, niin pohjasta tulee rapea. Levitä päälle tomaattisosetta, oreganoa tai pizzamaustetta ja joka pikkupizzalle pari ruokalusikallista juustoraastetta. Päällystä pizzat erimakuisiksi, esimerkiksi yhdelle katkarapuja, toiselle maustettua, kypsää jauhelihaa, tomaattiviipale ja paprikakuutioita ja kolmannelle kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa ja kasvispizzalle tomaattiviipaleita, mozzarellaa, timjamia ja basilikaa. Levitä päälle juustoraastetta.
  4. Paista kahvipöydän minipizzat 225-250 asteessa kypsiksi.

Katso myös: Minipizzojen taikinaa mehevöittää peruna

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paras pizza tulee Napolista – näin teet napolilaisen pizzan kotona


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkupizzat kahvipöytään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.