Pikkupizzat kahvipöytään
Pikkupizzat sopivat kahvipöytään. Täytteitä varioimalla saat aikaa kaikille sopivat tarjottavat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Taikina:
- 4.5 dl vettä
- ¾ hiivaa
- 1 tl suolaa
- noin 10,5 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl oliiviöljyä
päälle:
- öljyä
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 1 tölkki tomaattipyreetä
- valkosipulia
- oreganoa tai pizzamaustetta
- juustoraastetta
- katkarapuja, kypsää ja maustettua jauhelihaa, tomaattia, paprikakuutioita, mozzarellaa, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa
Valmistusohje
Pikkupizzat kahvipöytään leivotaan näin:
Pikkupizzat kahvipöytään eli minipizzat leivotaan perinteisestä pizzataikinasta. Täytteiden valinnassa vain mielikuvitus on rajana. Jos teet pikkupizzat noutopöytään, muista myös gluteeniton vaihtoehto.
- Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, vehnäjauhoja ja öljyä. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja notkeaa. Pyöritä palloksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kiehauta tomaattimurska ja voimista sen makua tomaattipyreellä ja valkosipulilla.
- Jaa taikina 40 osaan, jos teet pikkupizzoja tai kauli siitä kaksi uunipannun kokoista pizzapohjaa. Taputtele pintaan öljyä, niin pohjasta tulee rapea. Levitä päälle tomaattisosetta, oreganoa tai pizzamaustetta ja joka pikkupizzalle pari ruokalusikallista juustoraastetta. Päällystä pizzat erimakuisiksi, esimerkiksi yhdelle katkarapuja, toiselle maustettua, kypsää jauhelihaa, tomaattiviipale ja paprikakuutioita ja kolmannelle kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa ja kasvispizzalle tomaattiviipaleita, mozzarellaa, timjamia ja basilikaa. Levitä päälle juustoraastetta.
- Paista kahvipöydän minipizzat 225-250 asteessa kypsiksi.
Katso myös: Minipizzojen taikinaa mehevöittää peruna
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Paras pizza tulee Napolista – näin teet napolilaisen pizzan kotona
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkupizzat kahvipöytään