Pikkupizzat
Pikkupizzat maistuvat noutopöydän tarjottavina, illanistujaisten huikopaloina tai vaikkapa retkieväänä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Pikkupizzojen pohjataikina:
- 250 g keitettyä jauhoista perunaa
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 25 g tai tuorehiivaa
- 1 dl öljyä
- 12 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 1 dl chiliketsuppia
- 1 dl pestoa
- pieniä kesäkurpitsoja
- 2 kpl mozzarellatuorejuustoa
- ohuita kinkku- tai salamiviipaleita
- tomaatteja
- basilikan lehtiä
- 150 g juustoraastetta
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Pikkupizzat leivotaan näin:
Pikkupizzat syntyvät mehevästä taikinasta, jonka juju on perunassa.
- Raasta keitetyt perunat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon vesi, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva litraan jauhoja. Tuore hiiva sekoitetaan kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää seos muiden ainesten joukkoon. Alusta pehmeä taikina, lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna taikina kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
- Nujerra taikina vaivaamalla jauhoisella leivinpöydällä. Leivo tanko ja jaa se 12 palaan tai painele uunipannulle pannupitsaksi. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kauli ne pizzapohjiksi.
- Levitä pohjille ketsuppia ja pestoa, ohuita kesäkurpitsaviipaleita, juustoviipaleita ja siemenettömiksi käsiteltyjä tomaattilohkoja sekä basilikan lehtiä. Peitä pinta juustoraasteella. Paista minipizzat 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa ne heti.
Saatat pitää myös perinteisestä italialaisesta pizzasta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paras pizza tulee Napolista – näin teet napolilaisen pizzan kotona
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkupizzat