Reseptit
yli 60 min
24
Kiitos

Pikkupullat

Pikkupullat leivotaan esitaikinan avulla. Pullat muotoillaan heti vaivauksen jälkeen ja kohotetaan vasta sitten. Yksi pitkä kohotus ja taikinaan alussa lisätty keitetty esitaikina tekevät näistä pullista pehmeimpiä kuin koskaan ennen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pikkupullat, esitaikina

2 dl maitoa
40 g vehnäjauhoja (n. 4 rkl)

Pikkupullat, taikina

1 3/4 dl kylmää maitoa
1 rkl kardemumman siemeniä tai 1 1⁄2 tl jauhettua kardemummaa
520 g vehnäjauhoja (8 dl)
1 dl sokeria
2 1/2 tl kuivahiivaa
1 kananmuna
75 g voita
1/2 tl suolaa

Voitelu

1 kananmuna
1 rkl vettä
3/4 tl suolaa

Koristelu

3 rkl raesokeria

Keskustelu

Ohjeissa pitäisi aina kertoa myös toisen hiivalaadun määrä, tässä tuorehiivaan. En halua käyttää kuivahiivaa.

Kommentoi juttua: Pikkupullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X