Reseptit
yli 60 min
35

Pikkupullataikina

Pikkupullataikinalla loihdit 35 pientä pullaa, jotka maistuvat perheen pienimmillekkin!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g hiivaa tai
2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
15-16 dl vehnäjauhoja
200 g juoksevaa rasvaa, margariinia tai voita

voiteluun:

muna

pinnalle:

raesokeria tai mantelilastuja

Valmistusohje

1. Käytä taikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää taikinaan.

2. Lisää joukkoon munat, sokeri ja mausteet. Älä kumoa joukkoon koko jauhomäärää kerralla, vaan lisää niitä vähitellen koko ajan hyvin alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämmössä pehmennyt tai juokseva rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

3. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, jaa paloiksi ja leivo haluamallasi tavalla.

5. Kohota pullia leivinpaperilla suojatulla uunipellillä leivinliinan alla vedottomassa paikassa 15–20 minuuttia. Sivele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripota koristeeksi esimerkiksi raesokeria tai mantelilastuja.

6. Paista pullia 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Korvapuustit

Helpot ja mehevät voisilmäpullat

Pulla-omena-rahkapiirakka

Pulla-omena-rahkapiirakka

Kirsikkapullat

Kirsikkapullat

Ruoka.fi: Helpot rahka-hedelmätäyte pullat

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkupullataikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X