Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Pinaatti-Aurajuustokehrät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
1 dl juustoraastetta
3/4 dl sulatetun pakastepinaatin nestettä tai maitoa
1 tl Pan-suolaa
2 kananmunaa

täyte:

150 g Aurajuustomurua
150 g pakastepinaattia
1/4 tl korianteria
1/4 tl kirveliä

Valmistusohje

1. Voitele isot (folio)muffinivuoat.
Sulata ja valuta pinaatti, ota neste
talteen.

2. Sekoita hiiva jauhoihin. Nypi
pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauho-
hiivaseos, juustoraaste ja
suola.

3. Kuumenna neste hieman
kädenlämpöä kuumemmaksi ja
lisää taikinaan. Lisää joukkoon
vatkatut munat.

4. Sekoita aineksista tasainen
taikina. Lisää tarvittaessa hieman
jauhoja. Anna nousta lämpimässä
paikassa leivinliinan alla noin 20
minuuttia.

5. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä
ohueksi levyksi.

6. Sekoita Aurajuustomuru, sulatettu
pinaatti ja mausteet. Levitä
täyte tasaisesti taikinalevylle.

7. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa
noin kahden sentin vahvuisiksi
paloiksi. Laita kaksi palaa vierekkäin
isoihin muffinivuokiin. Voit
tehdä myös isompia paloja korvapuustien
tapaan ja latoa ne paperisiin
muffinivuokiin.

8. Kohota kehriä puolisen tuntia
vedottomassa paikassa leivinliinan
alla. Voitele kehrät munalla.

9. Paista 225-asteisessa uunissa
15–20 minuuttia.

10. Tarjoile teen kanssa iltapalalla
tai suolaisena kahvileipänä.

Resepti: Aila Hietala, Punkalaidun

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaatti-Aurajuustokehrät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X