Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaatti-avokadokeitto

Ihanan vihreä pinaatti-avokadokeitto tuo väriä pöytään. Tämä keitto sopii pääruoaksi leivän kanssa tai mainiosti myös kylmänä alkupalaksi pienessä kupissa tarjoiltuna.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 prk tuoretta tai pakastepinaattia
  • 2 avokadoa
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • sitruunan tai limen mehua
  • 1 prk ranskankermaa

Valmistusohje

Pehmeä pinaatti-avokadokeitto valmistuu helposti ja maistuu sekä kuumana että kylmänä.

  1. Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja leikkaa joukkoon pinaatit.
  2. Ripottele joukkoon suola, pippuri ja vehnäjauhot. Kääntele ja lisää maito, vesi sekä kanaliemikuutio.
  3. Kiehauta keitto ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia.
  4. Soseuta avokadot sekä sitruunan tai limen mehu. Mehu auttaa keittoa pysymään vihreänä.
  5. Sekoita avokadosose ja ranskankerma keiton sekaan, mutta älä kuumenna sitä enää. Avokado ei pidä kuumentamisesta ja saattaa aiheuttaa pilaantuneen maun. Tarjoa heti.

Katso myös: Avokado-pinaatti-smoothie

Katso myös Anna.fi: Arkiruokaa avokadosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaatti-avokadokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.