Pinaatti-avokadokeitto
Ihanan vihreä pinaatti-avokadokeitto tuo väriä pöytään. Tämä keitto sopii pääruoaksi leivän kanssa tai mainiosti myös kylmänä alkupalaksi pienessä kupissa tarjoiltuna.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 2 prk tuoretta tai pakastepinaattia
- 2 avokadoa
- 2-3 rkl voita tai margariinia
- suolaa ja pippuria
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 5 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- sitruunan tai limen mehua
- 1 prk ranskankermaa
Valmistusohje
Pehmeä pinaatti-avokadokeitto valmistuu helposti ja maistuu sekä kuumana että kylmänä.
- Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja leikkaa joukkoon pinaatit.
- Ripottele joukkoon suola, pippuri ja vehnäjauhot. Kääntele ja lisää maito, vesi sekä kanaliemikuutio.
- Kiehauta keitto ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia.
- Soseuta avokadot sekä sitruunan tai limen mehu. Mehu auttaa keittoa pysymään vihreänä.
- Sekoita avokadosose ja ranskankerma keiton sekaan, mutta älä kuumenna sitä enää. Avokado ei pidä kuumentamisesta ja saattaa aiheuttaa pilaantuneen maun. Tarjoa heti.
Katso myös: Avokado-pinaatti-smoothie
Katso myös Anna.fi: Arkiruokaa avokadosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaatti-avokadokeitto