Pinaatti-haaparouskupannukakku
Haaparousku on yksi yleisimmistä ruokasienistä. Haaparouskut on hyvä kiehauttaa ennen käyttöä, jotta kirpeä maku poistuu. Haaparouskut sopivat hyvin pannukakun täytteeksi. Tästä taikinasta syntyy kuusi pientä pannukakkua tai yksi pellillinen pannaria.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Pinaatti-haaparouskupannukakku:
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl öljyä tai sulatettua voita
haaparouskutäyte:
- ½ l haaparouskuja
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 rkl öljyä
- 100 g fetajuustoa
Lisäksi:
- 200 g ranskankermaa
- puolikas punasipuli
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1-2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Pinaatti-haaparouskupannukakku leivotaan helposti näin:
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja rasva. Anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Kiehauta sienet runsaassa vedessä noin 5 minuuttia. Poista pinaateista lehtiruoti. Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet ja pinaatit ja paistele, kunnes neste on haihtunut sienistä ja pinaatit ovat pehmenneet.
3. Kaada pannukakkutaikina kuuteen annosvuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle sieni-pinaattiseosta ja ripottele päälle fetajuustoa.
4. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
5. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu sipuli ja yrtit. Mausta mustapippurilla. Tarjoa ranskankerma pannukakun lisukkeena.
6. Pinaatti-haaparouskupannukakku sopii lounaaksi tai iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.
Katso myös: Rouskut ovat syksyn sieniherkkua
Katso myös Anna.fi/ruoka: Sienipiiras
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaatti-haaparouskupannukakku