Reseptit
Kiitos

Pinaatti-haaparouskupannukakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 munaa
5 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
2 rkl öljyä tai sulatettua voita

täyte:

0.5 l haaparouskuja
100 g tuoretta pinaattia
1 rkl öljyä
100 g fetajuustoa

Lisäksi:

200 g ranskankermaa
puolikas punasipuli
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1-2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  • 6 pientä pannukakkua tai yksi pellillinen
  • Valmistusaika 1 tunti

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja rasva. Anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan.

2. Puhdista ja paloittele sienet. Kiehauta sienet runsaassa vedessä noin 5 minuuttia. Poista pinaateista lehtiruoti. Kuumenna öljy pannulla, lisää sienet ja pinaatit ja paistele, kunnes neste on haihtunut sienistä ja pinaatit ovat pehmenneet.

3. Kaada pannukakkutaikina kuuteen annosvuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle sieni-pinaattiseosta ja ripottele päälle fetajuustoa.

4. Paista uunissa 200-225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

5. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu sipuli ja yrtit. Mausta mustapippurilla. Tarjoa pannukakun lisukkeena.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaatti-haaparouskupannukakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X