Pinaatti-linssipata
Pinaatti-linssipata on loistavaa arkiruokaa. Maukas kasvisruoka kypsyy nopeasti ja pitää nälän loitolla pitkään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Pinaatti-linssipata
- 3 dl linssiä
- 5 dl vettä
- 1 pkt pakastepinaattia tai tuoretta
- 0.5 tl kurkumaa, paprikaa ja kuminaa
- 1 tl Pan-suolaa
- 2 tl öljyä
- (1 kpl sipuli)
- 1 tl kanelia
- 0.5 tl neilikkaa tai kardemummaa
Valmistusohje
Pinaatti-linssipata tehdään näin helposti:
- Huuhdo linssit lävikössä. Kuullota sipuli öljyssä.
- Lisää vesi ja linssit. Keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää hienonnettu pinaatti ja mausta pata. Lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna pinaatti-linssipata kiehuvan kuumaksi ja tarjoa keitetyn riisin kanssa. Jos haluat, voit viimeistellä annoksen sitruunamehulla maustetulla luonnonjogurtilla.
Vinkki: Jos haluat linssipadasta ruokaisamman, voit lisätä siihen kuorittuja ja kuutioituja perunoita.
Lue myös: Pavut ja linssit ovat edullista arkiruokaa – näin valmistat ne oikein
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaatti-linssipata
Taitaa olla pilkku väärässä paikassa virkkeessä: ”Jos haluat voit, viimeistellä annoksen sitruunamehulla maustetulla luonnonjogurtilla.”
Muuten ohje ok, mutta mausteet kyllä laitan jo sipulinkuullotusvaiheessa, niin tulee enemmän makua.
Hei Sirpa, kiitos viestistäsi! Pilkkuvirhe on nyt korjattu.
Yst. Milla / Kotiliesi