Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Pinaatti-ricottapiiraat

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl juustoraastetta
0.5 dl parmesaaniraastetta
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl Kylmää vettä

Täyte

250 g tuoretta tai pakastettua lehtipinaattia
250 g ricotta- tai cottage-juustoa (Käso)
0.5 dl kermaa
2 kananmunaa
0.5 dl juustoraastetta
1 rkl parmesaaniraastetta
ripaus valkopippuria
0.5 tl muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, parmesaani ja jauhot. Nypi ainekset muruseokseksi ja lisää vesi. Sekoita ja anna levähtää 10 minuuttia.

2. Poista pinaatinlehdistä kova lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä. Kaada siivilään, valuta, purista kuivaksi ja silppua. Sekoita täyteainekset.

3. Painele taikina pieniin piirasvuokiin, muffinipellille tai 23-senttiseen piirasvuokaan. Tue taikina foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia ennen täytteen lisäämistä. Muffinipellin pohjat voi täyttää esikypsentämättä. Paista pikkupiiraita ja muffineita noin 15 minuuttia, ja isoa piirasta noin 20 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaatti-ricottapiiraat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X