Pinaatti-ricottapiiraat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl juustoraastetta
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl Kylmää vettä
Täyte
- 250 g tuoretta tai pakastettua lehtipinaattia
- 250 g ricotta- tai cottage-juustoa (Käso)
- 0.5 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 0.5 dl juustoraastetta
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- ripaus valkopippuria
- 0.5 tl muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, parmesaani ja jauhot. Nypi ainekset muruseokseksi ja lisää vesi. Sekoita ja anna levähtää 10 minuuttia.
2. Poista pinaatinlehdistä kova lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä. Kaada siivilään, valuta, purista kuivaksi ja silppua. Sekoita täyteainekset.
3. Painele taikina pieniin piirasvuokiin, muffinipellille tai 23-senttiseen piirasvuokaan. Tue taikina foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia ennen täytteen lisäämistä. Muffinipellin pohjat voi täyttää esikypsentämättä. Paista pikkupiiraita ja muffineita noin 15 minuuttia, ja isoa piirasta noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaatti-ricottapiiraat