Pinaattipasta
Pinaattipasta höystetään makoisaksi fetajuustolla. Simppeli arkipasta onnistuu niin tuoreesta kuin pakastepinaatistakin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pinaattipasta
- 400 g linguinepastaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g tuoretta pinaattia tai pakastelehtipinaattia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl pastan keitinvettä tai valkoviiniä
- 200 g fetajuustoa
Valmistusohje
Pinaattipasta tehdään helposti näin:
1. Keitä 400 grammaa linguinepastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä kevyesti oliiviöljyssä. Lisää pannulle 200 grammaa tuoretta tai pakastepinaattia pienissä erissä. Kun pinaatti on vähän pehmennyt lisää puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja lorauta päälle kaksi desilitraa pastan keitinvettä tai valkoviiniä. Kiehauta.
3. Siivilöi pasta ja sekoita se pinaatin joukkoon. Murusta joukkoon 200 grammaa fetajuustoa. Tarjoa pinaattipasta tuoreen leivän esimekiksi focaccian kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/2022.
Lue myös Anna.fi:Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattipasta