Reseptit
12
Kiitos

Pinaattipiirakat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa

Täyte

1 dl pinjansiemeniä
1 sipuli
1 rkl öljyä
150 g pakastepinaattia
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Pinaattipiirakat ovat maukkaita pikkupiirakoita, jotka syntyvät helposti valmistaikinasta. Täytteenä on pinjansiemeniä, pinaattia ja juustoa.

1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta täytteen pakastepinaatti sulamaan. Painele pieniksi paloitellut taikinapalat silikonisen tai voidellun muffinipellin pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

2. Paahda pinjansiemeniä ensin hetki kuivalla pannulla. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia pannulla öljyssä hetken aikaa. Nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman valutettu pakastepinaatti sekä pinjansiemenet. Sekoita erillisessä kulhossa muna, maito ja juustoraaste.

3. Jaa pinaattiseos muffinivuokiin ja valuta päälle tasaisesti muna-maitoseos. Paista pinaattipiirakoita 200- asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna piirakoiden jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoista irrottamista.

Kokeile myös muita maukkaita piirakkareseptejä:
Sienipiirakat
Poropiirakka
Lohipiirakka
Ruoka.fi: Kinkkupiirakka

Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaattipiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X