Reseptit
4
Kiitos

Pinaattirisotto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
7 dl kasvis- tai kanalientä
150 g tuoretta pinaattia
1 dl vastaraastettua parmesaania
2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli
ja valkosipulinkynsi. Kuullota
sipuleita kattilassa voinokareessa.

2. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes
riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini
ja sekoita, kunnes viini on
imeytynyt riisiin.

3. Lisää kasvis- tai kanalientä
vähissä erissä imeyttäen neste
aina riisiin. Jatka hauduttamista
ja liemen lisäämistä, kunnes
risotto on lähes kypsää. Aikaa
kuluu noin 20 minuuttia.

4. Lisää lopuksi suikaloidut
pinaatinlehdet, parmesaaniraaste
ja kuivalla pannulla
paahdetut pinjansiemenet.

  • Vinkki!
    Aito italialainen
    risotto syntyy arborio- tai
    carnaroli-riisilajikkeista,
    joiden jyvät ovat isoja
    ja pitkiä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaattirisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X