Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinkki sillitorttu

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 400 g ruisleipää (esim. Real)
  • 100 g voita

täyte:

  • 275 g matjessillifileitä
  • 4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 4 dl kuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • 250 g punajuuri-perunasosetta
  • mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

koristeluun:

  • kevät- tai ruohosipulia

Valmistusohje

 

Tee ensin pohja. Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se leipämurujen joukkoon. Painele leipä-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Valmista täyte. Hienonna sillifileet ja kananmunat. Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liuta ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset varovasti keskenään. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Kaada täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.

Koristele hyytynyt torttu kevätsipulilla tai ruohosipulisilpulla.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinkki sillitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.