Pinkki sillitorttu
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
pohja:
- 400 g ruisleipää (esim. Real)
- 100 g voita
täyte:
- 275 g matjessillifileitä
- 4 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 punasipuli
- 4 dl kuohukermaa
- 10 liivatelehteä
- 250 g punajuuri-perunasosetta
- mustapippuria
- (ripaus suolaa)
koristeluun:
- kevät- tai ruohosipulia
Valmistusohje
Tee ensin pohja. Hienonna ruisleipä monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se leipämurujen joukkoon. Painele leipä-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Valmista täyte. Hienonna sillifileet ja kananmunat. Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liuta ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset varovasti keskenään. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kaada täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele hyytynyt torttu kevätsipulilla tai ruohosipulisilpulla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinkki sillitorttu