Reseptit

Pinsa

Pinsa on monien mielestä paremman makuinen kun perinteinen pizza. Se on myös helpompi työstää, koska taikina on kevyempi kuin perinteisen pizzan taikina. Pinsan salaisuus piilee jauhoseoksessa ja suuressa veden määrässä. Roomassa Pinsa romana on suosittu katuruoka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pinsa

 • 450 g 00-vehnäjauhoja (esim. pizzajauhoja)
 • 25 g soijajauhoja
 • 25 g karkeita riisijauhoja
 • 2 g kuivahiivaa
 • 400 g jääkylmää vettä
 • 15 g suolaa
 • 15 g oliiviöljyä

Valmistusohje

Katso videolta, miten pinsa valmistetaan:

Pinsa valmistuu helposti näin:

 1. Mittaa yleiskoneen kulhoon pizzajauhot, soijajauho ja riisijauho. Tämä jauhoseos tekee pinsataikinasta rouheisen. Lisää kuivahiiva. Lisää jääkylmä vesi. Käynnistä kone ja vaivaa noin 10 minuuttia.
 2. Lisää suola ja oliiviöljy. Jatka vaivausta vielä noin 15 minuuttia. Peitä kulho kelmulla tai muovipussilla. Anna taikinan kohota kahdesta kolmeen tuntiin huoneenlämmössä. Siirrä taikina sitten jääkaappiin yöksi.
 3. Seuraavana päivänä kumoa löysä taikina työpöydälle ja ota taikinasta 4 pientä osaa. Muotoile taikinapalat palloiksi lastan avulla työpöydällä.
 4. Lorauta pakastinrasioiden pohjalle oliiviöljyä ja nosta pallerot yksitellen rasioihin. Sulje kannet. Kohota pari tuntia huoneenlämmössä. Voit nostaa pakasterasiat myös jääkaappiin pariksi tunniksi ennen työstämistä, sillä hellepäivänä taikinasta tulee helposti tahmaista ja vaikeata käsitellä. Kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
 5. Kuumenna uuni, grilli tai pizzauuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Jauhota työtaso ja kädet runsaalla riisijauholla. Voit käyttää sekä hienoa riisijauhoa, että rouheaa riisijauhoa. Painele taikinaa sormin ja venytä sitä sitten asettamalla se käsiesi päälle ja venyttämällä sitä rystysillä. Tässä vaiheessa voit karistella myös ylimääräiset jauhot pois. Muotoile taikina ovaaliin muotoon jauhotetun pizzalapion päälle. Pistele pinsaa haarukalla muutamasta kohdasta, ettei se paistu palloksi uunissa.
 6. Pinsa romana paistetaan ilman täytteitä. Paista pohjaa parin minuutin ajan, että se kypsyy. Nosta valmis pinsa työtasolle ja täytä se haluamillasi täytteillä. Voit myös esipaistaa pinsan, täyttää sen välissä ja pitää vielä hetken uunissa ennen syömistä.
 7. Täytteeksi sopivat samat täytteet kuin pizzaankin.

Vinkki! Detroit-pizza on trendikkäin pizzamuoto tällä hetkellä, kokeile sen valmistusta tällä ohjeella.

pinsa
Pinsa on roomalainen pizzan ja focaccian välimuoto, jota syödään Roomassa pizzan tapaan katuruokana. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Näin teet napolilaisen pizzan

Kuvausvaatteet, Pia Hagström: farkkuhaalari vintage, kuvausrekvisiittaa. Muut vaatteet Sannan omia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.