Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pipari-kuppikakut

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl kanelia
  • ¼ tl neilikkaa
  • 125 g voita, pehmeää
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kahvia
  • 1.5 dl siirappia

KUORRUTE:

  • 150 g voita, pehmeää
  • 2 rkl maitoa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 7 dl tomusokeria

KORISTELU:

  • ripaus piparkakkumursketta

Valmistusohje

 

Sekoita keskenään jauhot, suola ja mausteet omaan astiaan.

Sekoita sähkövatkaimella voi pehmeäksi vaahdoksi ja lisää hiljalleen joukkoon sokerit, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää mukaan kananmunat yksitellen.

Sekoita kahvi ja siirappi keskenään. Lisää jauhoseosta voiseokseen vuorotellen kahvi-siirappiseoksen kanssa siten, että lopuksi tulee jauhoseosta.

Jaa taikina paperivuokiin ja paista uunissa 200° celsiuksessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes tikulla kokeillessa taikinaa ei enää irtoa kuppikakuista.

Tee kuorrute: Vispaa voi, maito, kaneli ja muskottipähkinä pehmeäksi seokseksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kuorrute säilyy kylmässä noin viikon. Ennen käyttöä sen annetaan lämmetä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pipari-kuppikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.