Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparijuustokakku

Piparijuustokakku paistetaan uunissa amerikkalaiseen tyyliin. Täytteessä maistuu joulun lämpimät mausteet kanelista inkivääriin. Kristallisoidut kuivatut inkivääripalat on herkullinen koriste.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Piparijuustokakku, pohja

  • 75 g voita
  • 300 g piparkakkuja

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 3 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa

Koristelu

  • 2-3 piparkakkua
  • 1 dl kristallisoitua inkivääriä

Valmistusohje

Piparijuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata 75 grammaa voita. Murskaa 300 grammaa piparkakkuja esimerkiksi tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi ja sekoita sulan voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin korkeudelle reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

2. Vatkaa 600 grammaa tuorejuustoa, desilitra sokeria, teelusikallinen vaniljasokeria, ruokalusikallinen perunajauhoja, teelusikallinen kardemummaa, puoli teelusikallista jauhettua inkivääriä ja kaksi teelusikallista kanelia tasaiseksi seokseksi. Lisää kolme kananmunaa yksi kerrallaan, välissä aina tasaiseksi vatkaten. Kääntele 200 grammaa ranskankermaa lopuksi seokseen.

3. Kaada täyte vuokaan ja kopauta kevyesti pöytään (näin vältyt ilmakuplilta).

4. Paista kakkua 200 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpö 100 asteeseen ja paista 30–40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt reunoilta. Laita uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin jälkilämpöön 1 1/2 –2 tunniksi. Nosta kakku huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Siirrä kakku jähmettymään jääkaappiin vielä yön yli ennen tarjoilua.

5. Koristele piparijuustokakku piparimurulla ja kristallisoidulla inkiväärillä.

Vinkki! Juustokakku sopii jouluun. Leivo kahvipöytään myös iki-ihana kettukarkkikakku.

piparijuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Jouluinen kirsikka-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.