Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparimokkapalat

Nyt mokkapalat tuunataan jouluisiksi piparkakkumausteella. Piparimokkapalat ovat verraton herkku joulupöydässä sekä ehdoton hitti joulumyyjäisissä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Piparimokkapalojen taikina:

  • 200 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 dl maitoa

Piparimokkapalojen kuorrute:

  • 100 g voita
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 500 g tomusokeria
  • noin 1 dl vahvaa, kylmää kahvia

Piparimokkapalojen koristeluun:

  • piparkakkuja

Valmistusohje

Piparimokkapalat leivotaan helposti näin:

1. Paloittele 150 grammaa tummaa suklaata. Sulata  200 grammaa voita kattilassa, lisää suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä. Vatkaa kolme kananmuna, 1 1/2 desilitraa sokeria ja 1 1/2 desilitraa fariinisokeria vaahdoksi. Sekoita viisi desilitraa vehnäjauhoja, yksi ruokalusikallinen leivinjauhetta, kaksi teelsuikallista piparkakkumaustetta ja puoli desilitraa kaakaojauhetta keskenään. Lisää jauhoseos sekä kaksi desilitraa maitoa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon rasva-suklaaseos.

2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista piparimokkapalat uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Sulata 100 grammaa voita kattilassa. Lisää joukkoon kaksi teelusikallista piparkakkumaustetta. Siivilöi joukkoon 500 grammaa tomusokeria samalla voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla vatkaten. Sekoita joukkoon noin yksi desilitra kahvia pienissä erissä, kunnes seos on notkeaa levitettäväksi. Levitä kuorrute jäähtyneen, kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Murustele pinnalle piparkakkuja.

4. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä neliön muotoisiksi piparimokkapaloiksi.

Vinkki: Piparimokkapalat voi koristella näinkin; Hannan pitsimokkapalat keräävät kehut uniikilla koristelullaan: ”Käsittämättömän upeita!”

Lue myös Anna.fi: Näin leivot fiinit mokkapalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparimokkapalat

Kevyt(kö)

Voin vaan kuvitella että hyvää on! Sitä vain uskallan epäillä että kevyttä tämä ei kyllä ole, toisin kuin avainsanat väittävät 😀

Vastaa käyttäjälle Kevyt(kö)Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.