piparjuurella maustettu silakkalaatikko Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuurella maustettu silakkalaatikko

Piparjuurela maustettu silakkalaatikko tuo hauskaa vaihtelua perinteiseen silakkalaatikkoon. Kerman täytelöittämä vuokaruoka maistuu herkulta muusin tai keitinperunoiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Piparjuurella maustettu silakkalaatikko

  • 500 g silakkafileitä
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • noin 4 rkl hienonnettua tilliä
  • noin 800 g jauhoista perunaa
  • 1 ½ rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl ruokakermaa

vuokaan:

  • nokare rasvaa

pinnalle:

  • korppujauhoja

Valmistusohje

Piparjuurella maustettu silakkalaatikko tehdään helposti näin:

1. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Levitä fileille ensin sinappia ja ripottele päälle suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tilliä. Kääri fileet rullalle.

2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Nostele voideltuun uunivuokaan aina kerros perunoita ja mausta välit raastetulla piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla.

3. Sekoita maito ja kerma, ja valuta seos tasaisesti perunoiden päälle. Lado silakkarullat perunoiden päälle. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Lue myös: Silakkalaatikko kolmella tavalla

Lue myös Anna.fi/ruoka:  Piparjuurikala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuurella maustettu silakkalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.