Piparjuurella maustettu silakkalaatikko
Piparjuurela maustettu silakkalaatikko tuo hauskaa vaihtelua perinteiseen silakkalaatikkoon. Kerman täytelöittämä vuokaruoka maistuu herkulta muusin tai keitinperunoiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Piparjuurella maustettu silakkalaatikko
- 500 g silakkafileitä
- 2 rkl dijoninsinappia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- noin 4 rkl hienonnettua tilliä
- noin 800 g jauhoista perunaa
- 1 ½ rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl maitoa
- 1 dl ruokakermaa
vuokaan:
- nokare rasvaa
pinnalle:
- korppujauhoja
Valmistusohje
Piparjuurella maustettu silakkalaatikko tehdään helposti näin:
1. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Levitä fileille ensin sinappia ja ripottele päälle suolaa, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tilliä. Kääri fileet rullalle.
2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Nostele voideltuun uunivuokaan aina kerros perunoita ja mausta välit raastetulla piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla.
3. Sekoita maito ja kerma, ja valuta seos tasaisesti perunoiden päälle. Lado silakkarullat perunoiden päälle. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja. Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Lue myös: Silakkalaatikko kolmella tavalla
Lue myös Anna.fi/ruoka: Piparjuurikala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuurella maustettu silakkalaatikko