Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuurilohi-perunasalaatti

Piparjuurilohi-perunasalaatti on ihana alkupala tai pikkusuolainen suupala. Piparjuuren maustaman täyteläinen perunasalaatti on oiva makupari suolaiselle graavikalalle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Piparjuurilohi-perunasalaatti:

  • ½ kg keitettyjä, jäähtyneitä perunoita
  • ½ dl ruohosipulia tai tilliä
  • noin 250 g tuoresuolattua lohta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • noin 1 tl wasabi-tahnaa tai piparjuuritahnaa

Valmistusohje

Piaprjuurilohi-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa puolisen kiloa keitettyjä, jäähtyneitä uusia perunoita pieniksi kuutioiksi.

2. Silppua joukkoon tilliä ja ruohosipulia.

3. Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Mausta seos wasabilla tai piparjuuritahnalla. Sekoita kastike perunoihin.

4. Lusikoi perunasalaatti ohuille lohiviipaleille ja rullaa kääröiksi. Korista ruohosipulilla.

Lue myös: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Lohi-piparjuurirullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuurilohi-perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.