Piparjuuriperunasose
Piparjuuriperunasose sopii liha- ja kalaruokien kaveriksi. Maistele piparjuuriperunasosetta valmistusvaiheessa, sillä piparjuurta tarvitaan mausteeksi vain pieni ripaus.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Piparjuuriperunasose:
- 1 l perunoita
- vettä
- suolaa
- raastettua piparjuurta tai wasabitahnaa
- 1 kpl sipuli
- 2 dl maitoa tai kevytkermaa, myös kasvismaidot käyvät
- 50 g voita
Valmistusohje
Piparjuuriperunasose tehdään helposti näin:
- Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo soseeksi.
- Silppua sipuli ja kiehauta voin ja maidon kanssa pehmeäksi. Sekoita sipuliliemi perunasoseen joukkoon vähitellen. Mausta sose kirpeäksi piparjuuriraasteella tai wasabitahnalla. Maistele kun maustat, piparjuurta tarvitaan vain vähän.
- Vatkaa sose kuohkeaksi.
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Parhaat perunaruoat: paahdettu perunamuusi, perunasoselaatikko ja 8 muuta mahtavaa perunareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuuriperunasose