Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuuriperunasose

Piparjuuriperunasose sopii liha- ja kalaruokien kaveriksi. Maistele piparjuuriperunasosetta valmistusvaiheessa, sillä piparjuurta tarvitaan mausteeksi vain pieni ripaus.

Ainekset

Piparjuuriperunasose:

  • 1 l perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • raastettua piparjuurta tai wasabitahnaa
  • 1 kpl sipuli
  • 2 dl maitoa tai kevytkermaa, myös kasvismaidot käyvät
  • 50 g voita

Valmistusohje

Piparjuuriperunasose tehdään helposti näin:

  1. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo soseeksi.
  2. Silppua sipuli ja kiehauta voin ja maidon kanssa pehmeäksi. Sekoita sipuliliemi perunasoseen joukkoon vähitellen. Mausta sose kirpeäksi piparjuuriraasteella tai wasabitahnalla. Maistele kun maustat, piparjuurta tarvitaan vain vähän.
  3. Vatkaa sose kuohkeaksi.

Lue lisää: Paljonko perunamuusiin kuuluu laittaa voita? Kokki Kape Aihinen: ”Paljon voita ja aina käsin, ei koskaan vatkainta!”

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Parhaat perunaruoat: paahdettu perunamuusi, perunasoselaatikko ja 8 muuta mahtavaa perunareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuuriperunasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.