
Piparjuurisilakat
Piparjuurisilakat ihastuttavat joulun kalapöydässä. Pirteällä piparjuurella piristetyt kermaiset silakat maistuvat taivaallisilta makean saaristolaisleivän tai rapean hapankorpun kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Etikkaliemi:
- 500 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
kastike:
- 2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl piparjuurta
- tilliä tai ruohosipulia
Valmistusohje
Piparjuurisilakat tehdään helposti näin:
- Sekoita etikkaliemen ainekset. Anna silakoiden raakakypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
- Valuta kalat liemestä. Halkaise fileet ja poista nahka.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike kalojen joukkoon. Sekoita varovasti ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Lue myös: Joulukalat – parhaat ohjeet joulun kalapöytään
Lue myös Anna.fi/ruoka: Inkivääri-korianterisilakat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuurisilakat