Raidoitettu piparkakkubrownie syntyy maitosuklaasta tehdyn suklaabrownies-pohjan ja piparkakkumausteilla maustetun taikinan yhdistelmästä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta
Ainekset
Browniestaikina:
1 ¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa, laadukasta sokeroimatonta kaakaojauhetta
¾ tl
suolaa
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
½ tl
leivinjauhetta
150 g
voita
200 g
maitosuklaata
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
tummaa siirappia
3
kananmunaa
Piparitaikina:
50 g
voita
4 rkl
sokeria
2 ½ rkl
tummaa siirappia
1
kananmuna
1 dl
vehnäajauhoja
n. ½ tl
kanelia
n. ½ tl
neilikkaa
n. ½ tl
inkivääriä
hyppysellinen
suolaa
Valmistusohje
1. Tee ensin browniestaikina. Sekoita jauhot, kaakao, mausteet ja leivinjauhe yhteen. Sulata voi ja suklaa mikrossa sekoittaen välillä varovasti, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita suklaaseokseen sokeri, siirappi ja munat yksitellen hyvin käännellen. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.
2. Tee piparitaikina. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, tumma siirappi ja kananmuna. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää voisokerimuna seokseen. Kääntele aineet sekaisin.
3. Levitä noin 3⁄4 browniestaikinasta leivinpaperoidun korkeareunaisen uunivuoan (20 x 30 cm) päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lusikoi pieniä nokareita piparkakkutaikinaa sinne tänne ja levitä kevyesti tasaisemmaksi. Ei haittaa, vaikka alta pilkottaa browniestaikinaa. Lusikoi loput browniestaikinasta piparkakkutaikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kevyesti sormella koitettuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.
Vinkki: Käytä piparkakkutaikinaan omia suosikkimausteitasi. Lisää kardemummaa tai jätä neilikka pois, jos et pidä siitä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakkubrownie