4. Valmista piparkakku-kinuskikreemi. Vaahdota 150 grammaa pehmeää voita, puolitoista desilitraa tomusokeria ja yksi ruokalusikallinen piparkakkumaustetta tasaiseksi. Lisää kaksi purkkia eli yhteensä 400 grammaa kinuskituorejuustoa ja sekoita tasaiseksi kreemiksi. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä reilu puolet kreemistä tasaisesti kahteen väliin. Levitä loppu kreemistä kakun pintaan ja reunoille.
5. Kauli 250 grammaa valkoista sokerimassaa tomusokeroidun pöydän päällä levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta käsin niin, että sokerimassa levittyy tasaisesti kakun päälle. Siisti kakun alareuna. Peitä kakku huolella ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
6. Koristele reunaan tulevat piparkakut pikeerillä ja anna kovettua.
7. Nosta kolme valkuaista teräskulhoon marenkia varten. Aseta kulho hiljaa poreilevan vesikattilan päälle. Vesi
ei saa osua kulhon pohjaan saakka. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää yhteensä kaksi desilitraa sokeria samalla pienissä erissä joukkoon. Vatkaa marenkivaahtoa niin kauan, kunnes massa on sokerimittarilla mitattuna noin 60 asteista. Aikaa kuluu noin 10 minuuttia. Nosta marenkivaahto kylmän vesihauteen päälle ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes vaahto jäähtyy ja on paksua ja kiiltävää.
8. Siirrä piparkakkukakku vadille ja levitä marenkivaahto sokerimassan päälle tasaisesti palettiveitsellä. Lusikoi loput marengista pursotinpussiin ja pursota koristeet reunoihin. Asettele reunaan piparkakkukoristeet.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.
Lue myös: Joulukakku kruunaa kahvihetken
Lue myös Anna.fi: Piparitaikina on tämän talven hittiherkku – leivo piparipullia ja testaa muita mahtavia piparkakkureseptejä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakkukakku