Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Piparkakun makuinen porkkanakakku

Kerroskakut ovat trendikkäitä ja porkkanakakku monien lemppari. Tässä kakussa yhdistyy molemmat. Piparkakun makuisessa porkkanakakussa maistuvat joulun mausteet neilikasta kaneliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Piparkakun makuinen porkkanakakku:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
150 g (3 dl) erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 tl kanelia
1 1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
Mainos

Täyte ja kuorrutus:

250 g tuorejuustoa
40 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Riko kolme kananmunaa kulhoon. Lisää kolme desilitraa so­keria, kolme teelusikallista vaniljasokeria, 1 1/2 desilitraa rypsiöljyä sekä 150 grammaa eli kolme desilitraa erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta ja vatkaa kun­nolla sekaisin. Lisää joukkoon kolme desilitraa vehnäjauhoja,  1 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista ruokasoodaa, yksi teelusikallinen suolaa, kolme teelusikallista kanelia, 1 1/2 teelusikallista kardemummaa, puoli teelusikallista jauhettua inkivääriä sekä puoli teelusikallista jauhettua neilikaa ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kolmeen voidel­tuun irtopohjavuokaan (20 cm). Voit paistaa pohjat myös erik­seen yhdessä vuoassa kerrallaan.

2. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyt­tä tikulla. Jatka paistamista, jos pohja ei ole paistunut. Nosta pohjat jäähtymään. Anna jäähtyä pari minuuttia, ja poista vuokien reunat. Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.

3. Tee täyte ja kuorrutus vatkaa­malla 250 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja 40 grammaa huoneen­lämpöistä pehmeää voita vatkaimel­la sekaisin. Lisää viisi desilitraa tomusokeria pienissä erissä, kunnes koostu­mus on sen verran paksua, että täyte pysyy kakun sisällä ja pääl­lä. Täytä kakku laittamalla täy­tettä ensimmäisen pohjan päälle ohut, noin puolen sentin paksui­nen kerros. Toista toisen poh­jan kanssa. Lisää kolmas kerros. Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Porkkanakakku on ihanan mehevä klassikko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piparkakun makuinen porkkanakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X