Piparkakun makuinen porkkanakakku valmistuu näin:
1. Riko kolme kananmunaa kulhoon. Lisää kolme desilitraa sokeria, kolme teelusikallista vaniljasokeria, 1 1/2 desilitraa rypsiöljyä sekä 150 grammaa eli kolme desilitraa erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kolme desilitraa vehnäjauhoja, 1 1/2 teelusikallista leivinjauhetta, puoli teelusikallista ruokasoodaa, yksi teelusikallinen suolaa, kolme teelusikallista kanelia, 1 1/2 teelusikallista kardemummaa, puoli teelusikallista jauhettua inkivääriä sekä puoli teelusikallista jauhettua neilikaa ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kolmeen voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm). Voit paistaa pohjat myös erikseen yhdessä vuoassa kerrallaan.
2. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jatka paistamista, jos pohja ei ole paistunut. Nosta pohjat jäähtymään. Anna jäähtyä pari minuuttia, ja poista vuokien reunat. Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.
3. Tee täyte ja kuorrutus vatkaamalla 250 grammaa maustamatonta tuorejuustoa ja 40 grammaa huoneenlämpöistä pehmeää voita vatkaimella sekaisin. Lisää viisi desilitraa tomusokeria pienissä erissä, kunnes koostumus on sen verran paksua, että täyte pysyy kakun sisällä ja päällä. Täytä kakku laittamalla täytettä ensimmäisen pohjan päälle ohut, noin puolen sentin paksuinen kerros. Toista toisen pohjan kanssa. Lisää kolmas kerros. Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Porkkanakakku on ihanan mehevä klassikko
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaa-punajuurikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparkakunmakuinen porkkanakakku