Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparkakut

Piparkakut kuuluvat joulun suosikkileivonnaisiin. Tällä Kotilieden ohjeella leivot noin sata piparkakkua.

Ainekset

Piparkakut:

  • 500 g sokeria
  • 350 g voita
  • 500 g siirappia
  • 3 dl kermaa
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl neilikkaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1.2 kg vehnäjauhoja

Sokerikuorrutus

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

Piparkakut leivotaan helposti näin:

1. Hiero huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siirappi. Sekoita sooda kermaan ja leivinjauhe jauhoihin.

2. Vaivaa kaikki ainekset kiinteäksi taikinaksi. Anna piparkakkutaikinan levähtää yön yli kylmässä.

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä muoteilla tai paperista leikatujen mallien mukaan piparkakkuja. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia.

4. Piparkakut voi koristaa sokeri kuorrutuksella. Vaahdota valkuainen kuohkeaksi ja lisää tomusokeri vatkaamalla joukkoon. Koristele piparkakut pursottamalla sokerikuorrutetta paperitötterön läpi.

Lue lisää: Piparitaikinasta on moneksi – leivo ihanat joulukoristeet pipareista

Lue lisää Anna.fi/ruoka:  Piparkakkupirtelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.