Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparminttumarengit

Piparminttumarengit ovat makeita ja ilmavan kevyitä herkkupaloja. Kahviloista tutut jättimarengit maustetaan nyt piparminttuöljyllä. Tällä ohjeella valmistat noin 8 isoa tai 14-16 pienempää piparminttumarenkia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Piparminttumarengit:

  • 3 valkuaista
  • 2 dl hienoa kidesokeria (Siro)
  • ¼ tl piparminttuöljyä
  • punaista elintarvikepastaväriä

Valmistusohje

1. Laita valkuaiset ja sokeri suurehkoon teräskulhoon. Nosta kulho vesihaudekattilan päälle niin, ettei vesi yllä kulhon pohjaan. Anna veden poreilla vain hieman. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vesihauteessa napakaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

2. Nosta kulho vesihauteesta ja jatkaa vatkaamista, kunnes marenkivaahto on hieman jäähtynyt. Valmis marenkimassa on raskasta ja sileää.

3. Valuta tai sivele pienellä siveltimellä punaista pastaväriä muutamaksi raidaksi pursotinpussiin. Täytä marenkiseoksella. Pursota isoja tai pieniä marenkikierteitä leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista piparminttumarenkeja 95-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Katso marenkeja jo 1 1⁄2 tunnin kuluttua. Marengit ovat valmiita, kun ne tuntuvat keveiltä ja irtoavat leivinpaperilta.

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparminttumarengit

Kesän juhlija

Kuulostaa hyvältä! Miten paljon etukäteen, ennen juhlia nämä pkparminttumarengit uskaltaisi tehdä?

Kotiliesi Toimitus

Marengit voi tehdä pari päivää aikaisemmin. Kannattaa säilyttää marengit kuivassa ja suljetussa rasiassa jääkaapissa.

Kysyn vaan

Entä piparminttuöljy??!!

Vastaa käyttäjälle Kesän juhlijaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.