Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparminttutryffelit

Piparminttutryffelit sopivat täydellisesti pikkujouluihin naposteltaviksi, myyjäisiin hittituotteiksi ja ystäville ruokalahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Piparminttutryffelit

  • 400 g valkosuklaata
  • 150 g voita
  • ½ dl vispikermaa
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl polkakaramellirouhetta

Koristelu

  • 2 dl kookoshiutaleita tai tomusokeria

Valmistusohje

Piparminttutryffelit tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 400 grammaa valkosuklaata ja 150 grammaa voita pieneksi kuutioksi. Laita suklaa, voi ja puoli desilitraa vispikermaa metallikulhoon. Nosta kulho vesihauteen päälle. Sekoita ja anna suklaan sulaa hiljakseen. Jäähdytä hieman.

2. Pese yksi sitruuna hyvin ja raasta kuori massan joukkoon.

3. Laita puoli desilitraa polkakaramelleja puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja nuiji pyyhettä kevyesti esimerkiksi perunanuijalla. Kaada karamellirouhe suklaaseokseen. Sekoita hyvin ja nosta astia peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Kaada kaksi desilitraa kookoshiutaleita laakealle lautaselle.

5. Kun tryffelimassa on jähmettynyt, mutta ei vielä täysin kovaa, ota siitä lusikalla pieniä nokareita. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kieritä suklaapallot kookoshiutaleissa. Laita valmiit pallot pakastusrasiaan, väliin voi laittaa leivinpaperia, niin ne eivät tartu toisiinsa. Säilytä piparminttutryffelit jääkaappissa.

6. Ota piparminttutryffelit huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparminttutryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.