Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Pirteä puolukkapyöräytys

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

4 munaa
1 dl sokeria
1.5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

2 rkl mantelilikööriä
0.5 dl vettä

täyte:

½ prk Flora vanillaa
200 g maitorahkaa
2 dl puolukoita
1 dl puolukkahilloa

kuorrutus:

200 g tuorejuustoa
½ prk Flora vanillaa
0.5 dl tomusokeria

Koristelu:

1 dl vettä
0.5 dl puolukkahilloa
1 tl perunajauhoja
1 dl puolukoita

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin
ja lisää seos vaahtoon
siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Lämmitä uuni 225-asteeseen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle
uunipellille. Paista pohjaa uunissa
noin 5–6 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa levystä kuivat reunat pois
niin, että reunoista tulee tasaiset.
Laita toinen leivinpaperiarkki pöydälle
ja kumoa pohja sen päälle.
Sekoita mantelilikööri veteen ja
kostuta pohja kevyesti.

2. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi.
Käytä puolet vaahdosta täytteeseen
ja säästä puolet kuorrutukseen.
Sekoita rahka varovasti nostellen
täytteeseen käytettävän
määrän joukkoon. Sekoita joukkoon
puolukat ja hillo. Voit lisätä
hillon määrää, jos haluat täytteestä
makeamman. Levitä seos pohjan
päälle ja jätä loppupäistä 5 cm
ilman täytettä. Rullaa kääretortuksi
varovasti leivinpaperia apuna
käyttäen.

3. Sekoita tuorejuusto, loput Flora
vanillasta ja tomusokeri keskenään
ja peitä kääretorttu seoksella.

4. Kiehauta vesi ja puolukkahillo
kattilassa ja ota kattila liedeltä.
Sekoita perunajauho vesitilkkaan
ja kaada nauhana kattilaan koko
ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille.
Valuta puolukkakastike kääretortun
päälle pitkittäin niin, että kastiketta
valuu tortun reunoille. Ripottele
jäiset tai tuoreet puolukat
tortun päälle ja tarjoiluvadille.

Ohje Mira Metsälehto,
Jyväskylä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pirteä puolukkapyöräytys

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X