Reseptit

Pirteä puolukkapyöräytys

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1.5 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • ½ prk Flora vanillaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl puolukkahilloa

kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • ½ prk Flora vanillaa
  • 0.5 dl tomusokeria

Koristelu:

  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl puolukkahilloa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 dl puolukoita

Valmistusohje

Pirteä puolukkapyöräytys

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunissa noin 5–6 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levystä kuivat reunat pois niin, että reunoista tulee tasaiset. Laita toinen leivinpaperiarkki pöydälle ja kumoa pohja sen päälle. Sekoita mantelilikööri veteen ja kostuta pohja kevyesti.

2. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Käytä puolet vaahdosta täytteeseen ja säästä puolet kuorrutukseen. Sekoita rahka varovasti nostellen täytteeseen käytettävän määrän joukkoon. Sekoita joukkoon puolukat ja hillo. Voit lisätä hillon määrää, jos haluat täytteestä makeamman. Levitä seos pohjan päälle ja jätä loppupäistä 5 cm ilman täytettä. Rullaa kääretortuksi varovasti leivinpaperia apuna käyttäen.

3. Sekoita tuorejuusto, loput Flora vanillasta ja tomusokeri keskenään ja peitä kääretorttu seoksella.

4. Kiehauta vesi ja puolukkahillo kattilassa ja ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauho vesitilkkaan ja kaada nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille. Valuta puolukkakastike kääretortun päälle pitkittäin niin, että kastiketta valuu tortun reunoille. Ripottele jäiset tai tuoreet puolukat tortun päälle ja tarjoiluvadille.

Ohje Mira Metsälehto, Jyväskylä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pirteä puolukkapyöräytys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.