Pistaasi-amarettominimuffinit
Pistaasi-amarettomuffinit sopivat aikuiseen makuun. Leivo taikinasta minimuffinipellillä somia suupaloja tai tavallisella muffinipellillä herkkuja isompaan makeannälkään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pistaasi-amarettomuffinit:
- 125 g voita tai margariinia
- 2.5 dl tummaa muscovadosokeria
- 2 isoa munaa
- ½ dl maitoa
- 2-3 rkl rkl amarettoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ¾ tl suolaa
- 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 50 g tummaa suklaata
Lisäksi:
- tomusokeria
- ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
Pistaasi-amarettominimuffinit leivotaan helposti näin:
1. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon ensin munat yksitellen, sitten maito ja likööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele voi-sokerimunaseokseen.
2. Rouhi pistaasipähkinät ja suklaa ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin minimuffinipellin syvennyksiin tai pieniin leivosvuokiin.
3. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20 minuuttia.
4. Kumoa leivonnaiset vuoista ja anna jäähtyä. Asettele tarjoiluvadille, pöläytä päälle tomusokeria ja viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pistaasi-amarettominimuffinit