Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pistaasi-amarettominimuffinit

Pistaasi-amarettomuffinit sopivat aikuiseen makuun. Leivo taikinasta minimuffinipellillä somia suupaloja tai tavallisella muffinipellillä herkkuja isompaan makeannälkään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pistaasi-amarettomuffinit:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2.5 dl tummaa muscovadosokeria
  • 2 isoa munaa
  • ½ dl maitoa
  • 2-3 rkl rkl amarettoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 50 g tummaa suklaata

Lisäksi:

  • tomusokeria
  • ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Pistaasi-amarettominimuffinit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon ensin munat yksitellen, sitten maito ja likööri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele voi-sokerimunaseokseen.

2. Rouhi pistaasipähkinät ja suklaa ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin minimuffinipellin syvennyksiin tai pieniin leivosvuokiin.

3. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Kumoa leivonnaiset vuoista ja anna jäähtyä. Asettele tarjoiluvadille, pöläytä päälle tomusokeria ja viimeistele rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pistaasi-amarettominimuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.