Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät

Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät voit tehdä kuivatuista aprikooseista, tai viikunoista . Tee itselle tai anna joululahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät

  • 600 g kuivattuja, kivettömiä aprikooseja, viikunoita tai luumuja
  • 1 dl tummaa rommia

Pistaasimarsipaani

  • ¾ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ¾ dl kuorittuja manteleita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 pienen kananmunan valkuainen

Kuorrutus

  • 300 g tummaa suklaa
  • pistaasipähkinärouhetta, kookoshiutaleita tai nonparelleja

Valmistusohje

Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät valmistuvat helposti näin:Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät

1. Pane hedelmät maustumaan rommiin vuorokaudeksi.

2. Jauha pistaasipähkinät ja mantelit tehosekoittimessa. Mittaa tomusokeri joukkoon. Lisää kananmunanvalkuaista vähän kerrallaan koneen käydessä, kunnes seos on muovailtavaa taikinaa.

3. Valuta hedelmät.

4. Tee pistaasimarsipaanista pieniä palloja (halk. 1 cm). Työnnä marsipaanipallot kivettömissä hedelmissä jo oleviin koloihin tai tee niihin veitsellä viilto.

5. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

6. Kasta täytetyt hedelmät sulaan suklaaseen ja pane ne leivinpaperille. Koristele pistaasipähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai nonparelleilla.

7. Pane hedelmät jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

8. Säilytä viileässä. Täytetyt hedelmät säilyvät 1-2 viikkoa.

Vinkki: Joulukarkkeja voi varioida käyttämällä eri hedelmiä, suklaalaatuja tai koristeita. Tiedätkö mikä on lahjansaajan lempimaku? Ripottele sitä sulan suklaan pinnalle ja paketoi makeiset kauniisti. Ohjeella valmistat noin 50 kpl täytettyä hedelmää.

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pistaasimarsipaanilla täytetyt hedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.