Reseptit
30-60 min
Kiitos

Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla

Himoitsetko jotain pikkusuolaista? Tätä kombinaatiota ei voita mikään. Suolainen sitruuna ja sardelli yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi pizzan päällä. Kaada lasiin kyytipojaksi italialaista Peroni-olutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla:

1 annos pizzataikinaa

Päälle:

1 prk (200 g) ranskankermaa
1/2 sitruunankuori raastettuna
1 tl suolaa
8 pientä suolasitruunaa (säilötty suola- liemeen, lasipurkissa kaupassa)
12 sardellifileetä
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
versoja koristeeksi

Valmistusohje

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzapohjaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3.  Sekoita keskenään puolikkaan sitruunan raastettu kuosi, yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi purkki eli 200 grammaa ranskankermaa. Levitä ranskankerma pizzan päälle.

3. Viipaloi kahdeksan pientä suolasitruunaa. Asettele suolasitruunaviipaleet sekä 12 sardelifileetä ranskankerman päälle.

4. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Koristele versoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näitä makuja?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X