Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizza bianca

Himoitsetko jotain pikkusuolaista? Tätä kombinaatiota ei voita mikään. Suolainen sitruuna ja sardelli yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi pizzan päällä. Kaada lasiin kyytipojaksi italialaista Peroni-olutta.

Ainekset

Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla:

  • 1 annos pizzataikinaa

Päälle:

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • ½ sitruunankuori raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 8 pientä suolasitruunaa (säilötty suola- liemeen, lasipurkissa kaupassa)
  • 12 sardellifileetä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • versoja koristeeksi

Valmistusohje

Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla tehdään helposti näin:

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzapohjaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3.  Sekoita keskenään puolikkaan sitruunan raastettu kuosi, yksi teelusikallinen suolaa sekä yksi purkki eli 200 grammaa ranskankermaa. Levitä ranskankerma pizzan päälle.

3. Viipaloi kahdeksan pientä suolasitruunaa. Asettele suolasitruunaviipaleet sekä 12 sardelifileetä ranskankerman päälle.

4. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

5. Koristele pizza bianca versoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Katso myös: Pizzan villit täytevaihtoehdot – kokeilisitko näitä makuja?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizza bianca

Sinun täytyy kommentoidaksesi.