Pizza bianco
Maukas pizzapohja ei vaadi päälleen suurta määrää täytteitä. Yksinkertaisimillaan pizza bianco toimii esimerkiksi perunan kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan perunapizza on uskomattoman maukasta. Kokeile, jos et usko!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pizza bianco, pizzataikina
- 500 g vehnäjauhoja esim. italialaisia 00 -jauhoja
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 3 g kuivahiivaa
- 3 ½ dl kylmää vettä
- 4 tl oliiviöljyä
Pizza bianco, täyte
- 4 isoa keitettyä perunaa
- 2 rosmariininoksaa
- ½ tl hiutalesuolaa
- 4 rkl tryffelillä maustettua oliiviöljyä
- 250 g mozzarellajuustopallo
Valmistusohje
Pizza bianco tehdään näin:
- Aloita pizzapohjan valmistus mieluiten pari päivää ennen syömistä.
- Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.
- Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.
- Sulje taikina ilmatiiviiseen rasiaan tai laita sekoituskulhon päälle kelmu. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.
- Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloiksi tai yhdeksi palloksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallo oliiviöljytylle lautaselle kelmun alle. Nosta toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin.
- Ota kohonnut taikina pois jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn.
- Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat, mieluiten ainakin 250 asteeseen.
- Anna pizzakiven tai pellin kuumentua uunissa samalla. Painele ja venytä taikinapallo leivinpaperin päällä pizzan muotoon, et tarvitse kaulinta.
- Täytä pizza bianco viipaloiduilla perunoilla, rosmariinilla ja suolalla. Nosta uuniin paistumaan noin 5 minuutiksi, tai kunnes pizza on paistunut rapeaksi reunoiltaan.
- Pirskottele päälle öljyä ja revi mozzarellasta paloja. Syö pizza bianco heti.
Vinkki: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy Pizza Bianca: ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizza bianco