Reseptit
yli 60 min
6

Pizza bianco eli valkoiset pizzat

Valkoiset pizzat ovat todellisia herkkupaloja. Tähän pizzaan voi hyvin käyttää kala-aterialta ylijää­neet savukalat, graavilohen ja mädin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohjataikina:

16 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
5,5 g (1⁄2 ps) kuivahiivaa
7 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Täyte:

150 g (1 tlk) ranskankermaa
100 g kermajuustoraastetta
200 g kylmäsavulohta
2 rkl kapriksia
mätiä (jos on)
tuoretta tilliä
mustapippuria myllystä
sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Liota kuivahiiva lämpimään (42-asteiseen) veteen. Yhdistä jauhoseos ja neste. Lisää myös öljy. Vaivaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin voimakkaasti 10 minuuttia. Taittele taikina palloksi ja jätä astiaan kelmun alle kohoamaan huoneenlämpöön tunniksi.

2. Taittele taikina toistamiseen. Kohota taikinapallo kulhossa kelmun alla jääkaapissa vielä 2 tuntia. Leikkaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kohota vielä tunti huoneenlämmössä.

3. Muotoile pallot pizzapohjiksi käsin painellen. Levitä päälle ranskankermaa ja juustoraastetta.

4. Kuumenna pelti tai pizzakivi uunissa todella kuumaksi. Uuni voi olla niin kuuma kuin se on mahdollista lämmittää. Nosta pizzapohja pellille ja paista alatasolla 4–5 minuuttia. Ota pohja uunista ja viimeistele lopuilla täytteillä. Tarjoile heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Maista myös näitä pizzoja:

blinipizza

Blinipizza eli valkoinen mätipizza 

Perunapizza on yksinkertainen pizza bianco.

Pizza bianco perunatäytteellä

perunapizza

Perunapizza

Anna.fi: Pizza bianco

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizza bianco eli valkoiset pizzat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X