Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizza bianco

Maukas pizzapohja ei vaadi päälleen suurta määrää täytteitä. Yksinkertaisimillaan pizza bianco toimii esimerkiksi perunan kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan perunapizza on uskomattoman maukasta. Kokeile, jos et usko!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pizza bianco, pizzataikina

  • 500 g vehnäjauhoja esim. italialaisia 00 -jauhoja
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 3 g kuivahiivaa
  • 3 ½ dl kylmää vettä
  • 4 tl oliiviöljyä

Pizza bianco, täyte

  • 4 isoa keitettyä perunaa
  • 2 rosmariininoksaa
  • ½ tl hiutalesuolaa
  • 4 rkl tryffelillä maustettua oliiviöljyä
  • 250 g mozzarellajuustopallo

Valmistusohje

Pizza bianco tehdään näin:

  1. Aloita pizzapohjan valmistus mieluiten pari päivää ennen syömistä.
  2. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.
  3. Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.
  4. Sulje taikina ilmatiiviiseen rasiaan tai laita sekoituskulhon päälle kelmu. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.
  5. Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloiksi tai yhdeksi palloksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallo oliiviöljytylle lautaselle kelmun alle. Nosta toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin.
  6. Ota kohonnut taikina pois jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn.
  7. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat, mieluiten ainakin 250 asteeseen.
  8. Anna pizzakiven tai pellin kuumentua uunissa samalla. Painele ja venytä taikinapallo leivinpaperin päällä pizzan muotoon, et tarvitse kaulinta.
  9. Täytä pizza bianco viipaloiduilla perunoilla, rosmariinilla ja suolalla. Nosta uuniin paistumaan noin 5 minuutiksi, tai kunnes pizza on paistunut rapeaksi reunoiltaan.
  10. Pirskottele päälle öljyä ja revi mozzarellasta paloja. Syö pizza bianco heti.

Vinkki: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy Pizza Bianca: ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizza bianco

Sinun täytyy kommentoidaksesi.