Pizza Margherita tehdään helposti näin:
1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen valmistettua tai nopeaa pizzataikinaa.
2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.
3. Levitä tomaattikastiketta pizza pohjan päälle. Ripottele päälle oreganoa ja pari basilikanlehteä.
4. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää revitty mozzarella. Tarjoile heti. Lisää myös oreganoa halutessasi. Voit myös lisätä mozzarellan juuri ennen kuin nostat pizzan uunista, että se ehtii sulaa vähän. Huonolaatuinen mozzarella tekee pizzasta vetisen. Panosta laatuun.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona
Katso myös Anna.fi/ruoka: Napolilainen pizza
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizza Margherita