Reseptit
30-60 min
Kiitos

Pizza Margherita

Pizza Margherita on pizzojen kuningatar. Villioregano viimeistelee annoksen. Villioregano on ostettu La Tartuata -herkkukaupasta Helsingin Tehtaankadulta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pizza Margherita:

1 annos pizzataikinaa

Päälle:

tomaattikastiketta
oreganoa
tuoreita basilikanlehtiä

Lopuksi:

mozzarellajuustoa

Valmistusohje

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen valmistettua tai nopeaa pizzataikinaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3. Levitä tomaattikastiketta pizza­ pohjan päälle. Ripottele päälle ore­ganoa ja pari basilikanlehteä.

4. Paista 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia. Lisää revitty mozzarella. Tarjoile heti. Lisää myös oreganoa halutessasi. Voit myös lisätä mozza­rellan juuri ennen kuin nostat pizzan uunista, että se ehtii sulaa vähän. Huonolaatuinen mozzarella tekee pizzasta vetisen. Panosta laatuun.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizza Margherita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X