Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizza Margherita

Pizza Margherita on pizzojen kuningatar. Villioregano viimeistelee annoksen. Villioregano on ostettu La Tartuata -herkkukaupasta Helsingin Tehtaankadulta.

Ainekset

Pizza Margherita:

  • 1 annos pizzataikinaa

Päälle:

  • tomaattikastiketta
  • oreganoa
  • tuoreita basilikanlehtiä

Lopuksi:

  • mozzarellajuustoa

Valmistusohje

Pizza Margherita tehdään helposti näin:

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen valmistettua tai nopeaa pizzataikinaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3. Levitä tomaattikastiketta pizza­ pohjan päälle. Ripottele päälle ore­ganoa ja pari basilikanlehteä.

4. Paista 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia. Lisää revitty mozzarella. Tarjoile heti. Lisää myös oreganoa halutessasi. Voit myös lisätä mozza­rellan juuri ennen kuin nostat pizzan uunista, että se ehtii sulaa vähän. Huonolaatuinen mozzarella tekee pizzasta vetisen. Panosta laatuun.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Ihastuitko napolilaiseen pizzaan? Näin onnistut pizzan teossa myös kotona

Katso myös Anna.fi/ruoka: Napolilainen pizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizza Margherita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.