Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizza piccante

Pizza piccante on täydellinen yhdistelmä tulista chilikastiketta, salamia sekä pikantteja kapriksia ja oliiveja. Mozzarellajuusto sekä pippurinen rucola viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

Pizza piccante:

  • 1 annos pizzataikinaa

Pizza piccanten täyte:

  • tomaattikastiketta
  • 1 tl tulista chilikastiketta
  • 8 viipaletta salamia
  • 50 g säilykepaprikaviipaleita
  • 10 vihreää oliivia
  • 2 rkl kapriksia

Lopuksi:

  • mozzarellajuustoa tai raastettua parmesaanijuustoa
  • rucola-salaattia

Valmistusohje

1. Tee ensin pizzataikina. Kokeile esimerkiksi napolilaista, juureen tehtyä tai nopeaa pizzataikinaa.

2. Painele pizzataikina muotoonsa pellille tai tee pieniä pizzoja.

3. Levitä tomaattikastiketta ja yksi teelusikallinen chili­tahnaa pizzapohjan päälle. Asettele päälle kahdeksan viipaletta salamia, 50 grammaa säilykepaprikaviipaleita, kymmenen vihreää oliivia ja kaksi ruokalusikallista kapriksia.

3. Paista 250 asteessa noin 15 mi­nuuttia. Lisää lopuksi mozzarella- tai parmesaanijuustoa sekä rucolaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Perjantaipizza – vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizza piccante

Sinun täytyy kommentoidaksesi.