
Pizzakierteet
Suolaiset pizzakierteet tehdään pehmeään rahka-voitaikinaan. Tee taikina itse tai oikaise kaupan valmiilla. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
Ainekset
Taikina:
- 250 g voita tai leivontamargariinia
- 250 g maitorahkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
väliin:
- 2 dl chiliketsuppia
- 300 g kinkkusuikaleita
- 2 tl pizzamaustetta
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä rasva ja maitorahka keskenään. Sekoita sitten jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä ennen leipomista viileässä noin tunnin ajan tai yön yli. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
3. Levitä päälle chiliketsuppi, kinkkusuikaleet, pitsamauste ja juustoraaste. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin kahden senttimetrin paloiksi.
4. Nosta palat leivinpaperille uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 15-18 minuuttia.
Katso myös: Vappubrunssin parhaat suolaiset piirakat
Anna.fi/ruoka: Nopeat kinkkupiiraat ja basilika-rucolasalaattia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizzakierteet