Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pizzapiiraat kahdella täytteellä

Suolaiset pizzapiiraat maistuvat koko perheelle. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

TAIKINA:

  • 200 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl kuivahiivaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

AURINKOKUIVATTU TOMAATTI-KINKKUTÄYTE:

  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
  • 1 ½ dl mustaleimaista juustoraastetta
  • 100 g ohutta kylmäsavukinkkua
  • 1 ½ dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 tl pizzamaustetta

HALLOUMI-RUCOLATÄYTE:

  • 200 g halloumijuustoa raastettuna
  • 50 g rucolaa
  • 16 halkaistua kirsikkatomaattia
  • 1 tl pizzamaustetta

Valmistusohje

1. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita maito, kananmunat, sulatettu voi, sokeri, hiiva ja suola yleiskoneen taikinakulhossa sekaisin. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa koneella 5 minuuttia. Anna taikinan kohota peitettynä kaksi tuntia. Siirrä taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi suureksi levyksi. Levitä päälle jompi kumpi täytteistä. Kääri rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi. Anna kohota noin puoli tuntia.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti on julkaistu K0tiliedessä 25/16.

Lisää pikkusuolaisia suupaloja:

pekoni-taatelipiiraat

Pekoni-taatelipiirakat

juusto-yrttisolmut

Juusto-yrttisolmut

pekoni-cheddarmuffinit

Pekoni-cheddarmuffinit

Ruoka.fi: Yrttiset vuohenjuustomuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzapiiraat kahdella täytteellä

Pauliina

Hei. Pitääkö taikina jakaa puoliksi jos tekee molemmilla täytteillä? Vai miten määrä on laskettu? Tuleeko tästä siis 2×40 piirasta vai 2×10?

Pauliina

Korjaan siis 2×20 vai 2×10 🙂

Vastaa käyttäjälle PauliinaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.