Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Pizzapiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

6 dl vehnäjauhoja
175 g kylmää voita tai margariinia
1 kananmuna
ripaus suolaa ja valkosipulijauhetta
noin 2 rkl Kylmää vettä

Täyte

1 prk (250 g) ricottajuustoa
2 kananmunaa
1 dl parmesaaniraastetta
2 dl emmentaljuustoraastetta
100 g prosciutto- atai parmankinkkua
50 g rucolasalaattia

Voiteluun

1 keltuainen
2 rkl maitoa

Valmistusohje

1. Nypi jauhot ja kylmä rasva. Lisää kananmuna, mausteet ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta 2/3 ja kauli kelmun välissä ohueksi levyksi. Painele taikinalevy voidellun, piirakkavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjaan haarukalla reikiä.

2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, munat ja juustoraasteet keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle kinkkuviipaleet ja rucolasalaatti. Valuta päälle ricottajuustoseos.

3. Kauli loput taikinasta kelmun välissä ohueksi kansilevyksi. Peitä piirakka taikinalla. Sekoita keltuainen ja maito, ja voitele piirakan pinta. Leikkaa veitsellä pieni ristiviilto taikinan keskelle, jotta höyry pääsee poistumaan kannen alta. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 25 minuuttia. tuore lämpimäinen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizzapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X