Pizzerian kaalisalaatti
Pizzerian kaalisalaatti on simppeli perussalaatti, joka sopii lisukkeeksi melkein mille vain. Ainekset ovat yksinkertaiset, mutta öljy-etikkakastike pehmentää salaatin rakenteen rouskuvan rapeaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Pizzerian kaalisalaatti
- 500 g valkokaalia
- 1 suippopaprika
- ½ ruukkua ruohosipulia
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
- 1-2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Pizzerian kaalisalaatti valmistuu helposti näin:
- Leikkaa 500 grammaa keräkaalia ohuiksi suikaleiksi ja laita kulhoon. Puristele suikaleet käsin meheviksi. Halkaise suippopaprika, poista siemenkota ja suikaloi paprika. Hienonna puoli ruukkua ruohosipulia. Yhdistä paprikasuikaleet ja ruohosipuli kaalisuikaleiden kanssa.
- Sekoita kolme ruokalusikallista rypsiöljyä, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua tai valkoviinietikkaa, teelusikallinen sokeria, puoli teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Kääntele kastike kaali-paprikasuikaleiden joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Pizzerian kaalialaatti säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
- Tarjoa pizzerian kaalisalaatti hampurilaisten lisukkeena tai vaikka grillipihvin kaverina.
Lue myös Anna.fi: Kaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizzerian kaalisalaatti