Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pomeranssilimppu

Pomeranssilimppu on joulun perinteisiä leipiä. Makean joululimpun mausteeksi sopivat pomeranssin lisäksi myös muut joulusta tutut maut: anis, fenkoli, kumina ja neilikka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Pomeranssilimppu

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • tai kuivahiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 ½ dl siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 2 tl anista
  • tai fenkolia
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl rusinoita
  • 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • ruisjauhoja

pinnalle

  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Pomeranssilimppu leivotaan helposti näin:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö leipätaikina. Anna kohota puolisen tuntia.
  2. Nujerra taikina jauhoisella leivinpöydällä ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  3. Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voitele pomeranssilimppu siirappivedellä.

Vinkki: Tällä ohjeella leivot kaksi limppua.

Lue myös: Joululeipä maistuu makealta ja mausteiselta

Lue myös Anna.fi: Helppo saaristolaisleipä, gluteeniton leipä, sämpyläkuusi, joululimppu ja muut joulun ruokaleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pomeranssilimppu

Sansan

Jämä pomeranssit ja anis saa kyytiä kaapeista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.