popcornkakku
Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Popcornkakku

Popcornkakku saa upean silauksen koristelulla. Kakkumuodin huipulla ovat nyt niin yksinkertaiset kuin runsaatkin koristelut. Popcorneilla saa herkullisesta kakusta myös hauskan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Popcornkakun pohja:

200 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 pss (100 g) maitosuklaahippuja (Dr. Oetker)
1/2 dl maitoa

Popcornkakun kostutus:

2 dl maitoa

Karamellikastike:

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl muscovadosiirappia
50 g voita
1 tl sormisuolaa
Mainos

Popcornkakun täyte ja kuorrutus:

4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
200 g huoneenlämpöistä voita
4 rkl karamellikastiketta

Karamellipopcornit:

4 dl valmiita popcorneja
1/2 dl karamellikastiketta

Valmistusohje

Popcornkakku tehdään näin:

Popcornkakun taikina:

1. Vaahdota 200 grammaa voita, kolme desilitraa sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria. Lisää kuusi kananmunaa yksitellen joukkoon, välillä huolella vatkaten. Sekoita kuusi desilitraa vehnäjauhoja, yksi ruokalusikallinen leivinjauhetta ja yksi teelusikallinen suolaa. Siivilöi seos taikinaan. Lisää joukkoon sata grammaa maitosuklaahippuja ja puoli desilitraa maitoa. Nostele taikina tasaiseksi varovaisesti käännellen.

2. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (20–24 cm). Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm:n vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet.

3. Paista uunissa 175 asteessa 60–75 minuuttia tai kunnes kakkupohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Nosta jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.

Karamellikastike

4. Keitä karamellikastike. Mittaa kattilaan kaksi desilitraa kuohukermaa, puolitoista desilitraa sokeria ja yksi desilitra muscovadosiirappia. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon 50 grammaa voita, ja jäähdytä kastiketta hieman. Mausta yhdellä teelusikallisella sormisuolaa.

Popcornkakku – täyte ja kuorrutus

5. Vatkaa neljä kananmunanvalkuaista ja puolitoista desilitraa sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista, että vesi ei osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää.

6. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy ja vatkautuu kiiltäväksi. Lisää joukkoon vähitellen 200 grammaa paloiteltua, pehmeää voita. Vatkaa seosta 3–4 minuuttia, jotta saat tasaisen kuorrutteen. Sekoita lopuksi joukkoon neljä ruokalusikallista karamellikastiketta.

7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se hieman korkeammalla leivinpaperisuikaleella. Nosta alin kakkupohja vuokaan. Kostuta levy maidolla. Nosta neljäsosa kreemistä peitettynä jääkaappiin kuorrutetta varten. Jaa loppu täytekreemi kakkupohjien väliin. Peitä kakku ja nosta viileään vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

8. Sivele loppu kreemi paletti-veitsellä ohuelti kakun pinnalle ja reunoille. Lämmitä karamellikastiketta hieman ja kierittele neljä desilitraa valmiita popcorneja kastikkeessa. Koristele kakku popcorneilla ja valuta popcornkakun pinnalle loput karamellikastikkeesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/16.

Katso myös: Kakkutaitelija Emma Ivane vinkkaa: Kevään trendikkäimmät kakut koristellaan lehtikullalla

Anna.fi/ruoka: Suklaa-mascarpone eli ballerinakakku

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Popcornkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X