2. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (20–24 cm). Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm:n vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet.
3. Paista uunissa 175 asteessa 60–75 minuuttia tai kunnes kakkupohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Nosta jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
Karamellikastike
4. Keitä karamellikastike. Mittaa kattilaan kaksi desilitraa kuohukermaa, puolitoista desilitraa sokeria ja yksi desilitra muscovadosiirappia. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon 50 grammaa voita, ja jäähdytä kastiketta hieman. Mausta yhdellä teelusikallisella sormisuolaa.
Popcornkakku – täyte ja kuorrutus
5. Vatkaa neljä kananmunanvalkuaista ja puolitoista desilitraa sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista, että vesi ei osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää.
6. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy ja vatkautuu kiiltäväksi. Lisää joukkoon vähitellen 200 grammaa paloiteltua, pehmeää voita. Vatkaa seosta 3–4 minuuttia, jotta saat tasaisen kuorrutteen. Sekoita lopuksi joukkoon neljä ruokalusikallista karamellikastiketta.
7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se hieman korkeammalla leivinpaperisuikaleella. Nosta alin kakkupohja vuokaan. Kostuta levy maidolla. Nosta neljäsosa kreemistä peitettynä jääkaappiin kuorrutetta varten. Jaa loppu täytekreemi kakkupohjien väliin. Peitä kakku ja nosta viileään vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Popcornkakku