Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkala

Porkkala on vegaaninen vaihtoehto kylmäsavulohelle. Merilevällä maustettuna siitä tulee merellisen makuinen täyte vaikkapa blineille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Porkkala

  • 3 porkkanaa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl wakame-merilevää
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori kolme porkkanaa ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja puoli desilitraa vettä kulhoon ja kuumenna mikrossa täysteholla minuutin ajan.

2. Laita porkkanat ja kulhon pohjalle muodostunut neste sekä kaksi ruokalusikallista wakame-merilevää, ruokalusikallinen valkoviinietikkaa, kaksi teelusikallista sokeria sekä teelusikallinen suolaa pieneen hillopurkkiin. Sulje purkki ja ravista. Anna seistä maustumassa puoli tuntia.

Vinkki! Tarjoa porkkala pikablinien kera tai sekoita sitä vegaanisen perunasalaatin joukkoon.

porkkala

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Porkkana-pähkinädippi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.