
Porkkana-linssikeitto
Porkkana-linssikeitto on maukas ja ruokaisa sosekeitto, joka valmistuu edullisista raaka-aineista. Chili, inkivääri ja kookos viimeistelevät makumaailman. Lisää pinnalle siemeniä tai pähkinöitä ja nauti samettinen soppa sämpylöiden kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Porkkana-linssikeitto
- 1 kg porkkanoita
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl inkivääriä raastettuna
- 1-2 punaista chiliä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 7 dl vettä
- 2 dl punaisia kuivattuja linssejä
- 1 tl suolaa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
Valmistusohje
Porkkana-linssikeitto valmistuu helposti näin:
- Pese ja paloittele kilo porkkanoita pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Hienonna chilit. Kuori ja raasta kaksi ruokalusikallista inkivääriä.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Kuullota sipuli läpikuultavaksi, lisää valkosipuli, inkivääri, chilit ja porkkanat. Jatka paistamista sekoitellen vielä pari minuuttia.
- Huuhtele kaksi desilitraa kuivattuja punaisia linssejä siivilässä. Lisää kattilaan linssit ja seitsemän desilitraa vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja porkkanat pehmenneet.
- Lisää tölkki kookosmaitoa ja teelusikallinen suolaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä, jos keitto on makuusi liian paksua. Kuumenna tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa porkkana-linssikeitto helppojen sämpylöiden kera.

Lue myös Anna.fi: Porkkana-cashewpähkinäkeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-linssikeitto