Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-raparperihillo

Pehmeän makeassa porkkanaraparperihillossa on kaunis väri ja hyvä rakenne. Porkkanoiden käyttö hillossa toi mieleen tutun köyhänmiehen lakkahillon, jossa porkkanoiden kanssa hillotaan karviaisia.  Porkkana-raparperihillon reseptin on laatinut Kotilieden lukija, Maritta Taimen.

Ainekset

Porkkana-raparperihillo:

  • 500 g porkkanoita
  • 1.5 dl vettä
  • 500 g raparperia
  • 500 g hillosokeria

Valmistusohje

Porkkana-raparperihilloa tulee tällä ohjeella noin litra.

1. Kuori porkkanat ja pilko pieniksi paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja keitä 10 minuuttia. Puhdista raparperit ja paloittele ne porkkanoiden joukkoon. Keitä 5 minuuttia. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

2. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Keitä aineksia 5 minuuttia. Purkita hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä porkkana-raparperihillo viileässä.

Resepti: Maritta Taimen, Paimio

Lue myös:  Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-raparperihillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.