Porkkana-riisisosekeitto
Porkkana-riisisosekeitto saa ruokaisuutta riisistä ja kermasta . Keitto maistuu tuoreen leivän kanssa kevyenä lounaana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Porkkana-riisisosekeitto
- 2 rkl öljyä
- (1 kpl sipuli)
- 5-6 kpl porkkanaa (500 g)
- noin 1 l vettä tai kasvislientä
- 1-2 kpl liha- tai kasvisliemikuutiota
- 0.8 dl puuroutuvaa riisiä
- (kirveliä, rakuunaa, ruohosipulia, persiljaa)
- noin 2 dl kermaa tai maitoa
Valmistusohje
Porkkana-riisisosekeitto tehdään näin:
Porkkana-riisisosekeitto sopii myös keliaakikoille. Jätä laktoosittomasta keitosta kerma tai maito pois tai käytä vähälaktoosista kermaa. Riisin asemesta voit lisätä joukkoon pari soseutuvaa perunaa. Kerman asemesta voit vasta lautaselle lisätä pari lusikallista maustamatonta jogurttia. Tee keittoa kerralla isompi määrä ja pakasta sopivina annoksina.
- Kuullota hienonnettu sipuli kuumassa rasvassa. Pese ja raaputa porkkanat puhtaiksi ja lisää pieninä paloina joukkoon. Kaada nesteeksi vettä tai kasvislientä. Lisää riisit kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä kannen alla 25-30 minuuttia.
- Soseuta keitto esimerkiksi monitoimikoneessa ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Joukkoon voit lisätä yrttejä, esimerkiksi kirveliä, rakuunaa, ruohosipulia tai persiljaa. Lisää vettä, kermaa tai maitoa sen verran, että keitto on sopivan sakeaa. Kerman voit jakaa suoraan myös lautasille keittoannoksen päälle ja vetäistä ”kermasilmästä” haarukalla lennokkaan kuvion. Tarjoa keiton kanssa hyvää ruisleipää tai näkkileipää
Haluatko katsoa vielä sosekeittokoosteemme? Syksyn maukkaimmat sosekeitot lisukkeineen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteista kasviskeittoa syksyn tunnelmallisiin iltoihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-riisisosekeitto