Porkkanafocaccia
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kpl keskikokoista porkkanaa
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1.5 dl grahamjauhoja
- 7 dl vehnäjauhoja
Päälle
- 1 tl sormisuolaa
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, porkkanaraaste ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaa koneella noin 5 minuuttia.
- Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.
- Kaada pehmeä taikina noin 24 x 38 cm:n kokoiseen uunivuokaan asetetun öljytyn leivinpaperin päälle ja painele jauhoisin käsin tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.
- Ripottele pinnalle suolaa ja auringonkukansiemeniä ja painele sormella sinne tänne pieniä koloja. Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanafocaccia