Reseptit

Porkkanafocaccia

Ainekset

  • 2 kpl keskikokoista porkkanaa
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 dl grahamjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Porkkanafocaccia
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy, porkkanaraaste ja jauhot vähitellen. Alusta taikinaa koneella noin 5 minuuttia.
  2. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 45 minuuttia.
  3. Kaada pehmeä taikina noin 24 x 38 cm:n kokoiseen uunivuokaan asetetun öljytyn leivinpaperin päälle ja painele jauhoisin käsin tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.
  4. Ripottele pinnalle suolaa ja auringonkukansiemeniä ja painele sormella sinne tänne pieniä koloja. Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanafocaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.