Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-hodarisämpylät

Porkkana on kevään 2017 hittikasvis, joka sopii mainiosti myös hodarisämpylän rikastajaksi.

Ainekset

  • 5 dl täysmaito
  • 50 g tuorehiiva
  • 1 rkl sormisuola
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
  • 1 ½ dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1 keltuainen
  • 75 g pehmeää voita
  • noin 13 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeeksi

  • 3 rkl unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

  1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Erottele munasta keltuainen. Lisää maitoon porkkanaraaste, suola, hunaja ja keltuainen. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa vähintään 10 minuuttia. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  3. Anna taikinan kohota peitettynä 1 1/2-2 tuntia. Voit myös tehdä taikinan illalla ja antaa sen kohota yön ajan jääkaapissa.
  4. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa hyvin. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko noin 20 palaan. Pyöritä palat ensin pulliksi, sitten soikeiksi tangoiksi hot dogeja varten. Hampurilaissämpylät jätetään pyöreiksi pulliksi.
  5. Kohota 1/2 tuntia. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-hodarisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.