Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanakakkukääretorttu

Porkkanakakkukääretorttu mukailee suosikkileivonnaisen makumaailmaa. Ihastuttava pintakuorrutus piilotetaan tässä leivonnaisessa täytteeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Porkkanakakkukääretorttu, pohja

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 dl porkkanaraastetta raastimen hienolla terällä raastettuna

Porkkanakakkukääretorttu, täyte

  • 2 dl porkkanaraastetta raastimen karkealla terällä raastettuna
  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta sulatejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • ¼ tl inkiväärijauhetta

Valmistusohje

Porkkanakakkukääretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kaksi kananmunaa ja kaksi desilitraa sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista kanelia, yksi teelusikallinen kardemummaa, yksi teelusikallinen vaniljasokeria ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla nostellen. Lisää lopuksi sata grammaa jäähtynyttä voisulaa ja kolme desilitraa hienoa porkkanaraastetta. Kääntele sekaisin.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Käännä vielä kuuma pohja leivinpaperin päälle ja poista alapuolen paperi varovasti vetäen. Jätä poistettu paperi pohjan päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
  4. Täytettä varten nosta kaksi desilitraa porkkanraastetta kiehuvaan veteen. Anna kiehua minuutti, kumoa siivilään ja valuta. Vatkaa 50 grammaa huoneenlämpöistä voita ja 200 grammaa sulatejuustoa sekaisin. Lisää hyvin valutettu porkkanaraaste, kaksi desilitraa tomusokeria ja 1/4 teelusikallista inkivääriä.
  5. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä sauma alle. Kääräise porkkanakakkukääretorttu lopuksi leivinpaperiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Porkkanakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanakakkukääretorttu

SEMR

Sulatejuustoa täytteeseen? Pitäisikö olla tuorejuustoa?

Vastaa käyttäjälle SEMRPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.