Porkkanakakkupuuro

Porkkanakakkupuuro 

30
min
2 annosta
alle 30 min
Rakastatko porkkanakakkua? Nyt voi niin aamu-, ilta- kuin välipalallakin voi herkutella porkkanakakun makuisella puurolla.

Ainekset

2 porkkanaa
2 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl mantelijuomaa
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl suolaa

Lisäksi

hienonnettuja saksanpähkinöitä
(mehiläisen siitepölyä)
(mantelijuomaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste ja hiutaleet kattilassa kuumennettuun mantelijuomaan.

2. Keitä 4–5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta hunajalla tai vaahterasiirapilla, kanelilla, inkiväärillä ja suolalla.

3. Anna hautua kannen alla vielä muutama minuutti. Tarjoile hienonnettujen saksanpähkinöiden ja halutessasi siitepölyn ja mantelijuoman kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Kokeile myös näitä herkkupuuroja:

taatelispelttipuuro

Taatelispelttipuuro

Pähkinäinen tuorepuuro

Pähkinäinen tuorepuuro

chiapuuro

Chiapuuro

Ruoka.fi: Kurpitsapuuro

Ruoka.fi: Kookos-suklaapuuro

08.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää