Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanakakkupuuro

Rakastatko porkkanakakkua? Nyt voi niin aamu-, ilta- kuin välipalallakin voi herkutella porkkanakakun makuisella puurolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Porkkanakakkupuuro:

  • 2 porkkanaa
  • 2 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 5 dl mantelijuomaa
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • (mehiläisen siitepölyä)
  • (mantelijuomaa)

Valmistusohje

Porkkanakakkupuuro tehdään helposti näin:

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste ja hiutaleet kattilassa kuumennettuun mantelijuomaan.

2. Keitä 4–5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Mausta hunajalla tai vaahterasiirapilla, kanelilla, inkiväärillä ja suolalla.

3. Anna hautua kannen alla vielä muutama minuutti. Tarjoile hienonnettujen saksanpähkinöiden ja halutessasi siitepölyn ja mantelijuoman kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Kokeile myös näitä herkkupuuroja:

taatelispelttipuuro

Taatelispelttipuuro

Pähkinäinen tuorepuuro

Pähkinäinen tuorepuuro

chiapuuro

Chiapuuro

Ruoka.fi: Kurpitsapuuro

Ruoka.fi: Kookos-suklaapuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanakakkupuuro

Piu

5 dl nestettä ja 2,5 dl kaurahiutaleita. Tuli aikamoista sementtiä. Onkohan kaurahiutaleiden määrässä jotain feelua, vai kuulukko olla jähmeää kökkärettä?

Vastaa käyttäjälle PiuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.